Ελ-Εριάν: Κακά νέα για Fed και αγορές τα στοιχεία για ανεργία

Όταν μένεις πίσω στην αρχή ενός πληθωριστικού κύκλου, πληρώνεις το τίμημα όταν φτάνεις στο τελευταίο μίλι, τόνισε ο Ελ-Εριαν. Στο τραπέζι νέα αύξηση επιτοκίων τον Νοέμβριο.

Ελ-Εριάν: Κακά νέα για Fed και αγορές τα στοιχεία για ανεργία
O Μοχάμεντ Ελ Εριάν, πρόεδρος του Queens’ College στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και σύμβουλος των Allianz και Gramercy

H έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την κατάσταση της αγοράς εργασίας τον Σεπτέμβριο αποτελεί ένα καλό νέο για την οικονομία τη δεδομένη στιγμή, αλλά είναι κακό νέο για τις αγορές και τη Fed, δήλωσε στο Bloomberg ο γνωστός οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ-Εριάν. 

Η Fed δεν θα καλωσορίσει αυτή την έκθεση, το οποίο σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα αυτή η έκθεση μπορεί τελικά να αποδειχθεί κακό νέο και για την οικονομία, υποστήριξε ο Ελ-Εριάν. 

O επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz ανέφερε ότι από τη στιγμή που η Fed έχει τονίσει ότι βασίζεται στα οικονομικά δεδομένα, τότε η έκθεση βάζει και πάλι στο τραπέζι μια αύξηση επιτοκίων για την 1 Νοεμβρίου. 

Όπως σημείωσε, αυτό σημαίνει ότι τώρα οι αγορές δεν πρέπει να περιμένουν υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικά διάστημα αλλά «υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». 

«Και αυτό είναι το πρόβλημα» υπογράμμισε. «Όταν μένεις πίσω στην αρχή ενός πληθωριστικού κύκλου, πληρώνεις το τίμημα όταν φτάνεις στο τελευταίο μίλι. Και αυτό γίνεται τώρα» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v