Τα είπαν Φιντάν-Μπλίνκεν για την κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικό F-16

Στόχος η αποφυγή σύγκρουσης των δύο χωρών κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συνεργάζονται με την κουρδική οργάνωση YPG.

Τα είπαν Φιντάν-Μπλίνκεν για την κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικό F-16

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν με αντικείμενο συζήτησης την κατάρριψη ενός τουρκικού drone από αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, ανέφερε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ουάσινγκτον ανέφερε χθες ότι ένα αμερικανικό F-16 κατέρριψε ένα τουρκικό drone που πετούσε κοντά σε περιοχή όπου είχαν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες στη βορειοανατολική Συρία. Νωρίτερα σήμερα η Άγκυρα τόνισε πως έχασε ένα τουρκικό drone στη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία λόγω «διαφορετικών τεχνικών εκτιμήσεων».

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να βελτιώσουν τη λειτουργία των μηχανισμών αποφυγής σύγκρουσης μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στη Συρία και το Ιράκ, «κατά τρόπο που δεν θα παρεμποδίζει τη μάχη μας κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε τουρκική διπλωματική πηγή.

Ο Φιντάν κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συνεργάζονται με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τη συριακή-κουρδική οργάνωση που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική, πρόσθεσε η πηγή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ότι τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία θα συνεχιστούν «με αποφασιστικότητα», παρά την κατάρριψη του τουρκικού drone από αμερικανικό F-16.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v