Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτο μήνα κατηφόρισε η βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας

Η φτωχή ζήτηση από την Κίνα, οι ελλείψεις εργαζομένων, τα υψηλά επιτόκια και οι παρατεταμένες επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους έχουν χτυπήσει τα εργοστάσια.

Τέταρτο μήνα κατηφόρισε η βιομηχανική παραγωγή Γερμανίας

Τέταρτο μήνα υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία - μειώθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis σε μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν πτώση 0,1%.

Η παραγωγή στον κλάδο υποχώρησε κατά 2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2022.

Η καθοδική κίνηση οφείλεται κυρίως στην πτώση της παραγωγής καταναλωτικών αγαθών κατά 1,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η φτωχή ζήτηση από την Κίνα, οι ελλείψεις εργαζομένων, τα υψηλά επιτόκια και οι παρατεταμένες επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους έχουν πλήξει τα εργοστάσια στη Γερμανία και ατή με τη σειρά της την οικονομία της στο σύνολό της. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν πιθανώς συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και 0,6% το 2023 συνολικά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v