Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πακέτο χρηματοδότησης £925 εκατ. εξασφάλισε η Metro Bank

Αποτελείται από αύξηση κεφαλαίου 325 εκατομμυρίων λιρών και αναχρηματοδότηση χρέους 600 εκατομμυρίων λιρών, όπως ανέφερε η βρετανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Πακέτο χρηματοδότησης £925 εκατ. εξασφάλισε η Metro Bank

Πακέτο χρηματοδότησης ύψους 925 εκατομμυρίων λιρών έκλεισε η Metro Bank, μια συμφωνία που θα επιβάλει ένα κούρεμα 40% σε ορισμένους κατόχους ομολόγων και θα δει τον Κολομβιανό χρηματοδότη Jaime Gilinski να αποκτά ελέγχουσα συμμετοχή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία δίνει στη βρετανική τράπεζα τον απαραίτητο χώρο μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα που είδε την τιμή της μετοχής της να κάνει βουτιά και την συμβουλευτική εταιρεία EY να προσεγγίζει έναν αριθμό δανειστών για να υποβάλουν προσφορές.

Το πακέτο αποτελείται από αύξηση κεφαλαίου 325 εκατομμυρίων λιρών και αναχρηματοδότηση χρέους 600 εκατομμυρίων λιρών, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο ρεπορτάζ του Bloomberg. Το νέο κεφάλαιο παρέχεται κυρίως από υφιστάμενους επενδυτές και περιλαμβάνει £150 εκατομμύρια νέων μετοχών - σε τιμή περίπου 30% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής - και £175 εκατομμύρια νέων bail-in ομολόγων που λήγουν το 2028.

Οι μετοχές της Metro Bank καταγράφουν άλμα 26% στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v