Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ισραήλ διακόπτει την παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα Ταμάρ

Εντολή στη Chevron να σταματήσει την παραγωγή στο κοίτασμα φυσικού αερίου Ταμάρ έδωσε το Ισραήλ, μετά τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ διακόπτει την παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα Ταμάρ

Το Ισραήλ διέταξε το κλείσιμο ενός μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου που διαχειρίζεται η Chevron, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας μετά την έκρηξη βίας το Σαββατοκύριακο.

«Η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια του προσωπικού μας, των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, του περιβάλλοντος και των εγκαταστάσεών μας», ανέφερε η Chevron σε δήλωση που εστάλη μέσω email. Η εταιρεία εξακολουθεί να προμηθεύει πελάτες στο Ισραήλ και στην περιοχή από ένα άλλο μεγάλο έργο που ονομάζεται Λεβιάθαν, τόνισε η Chevron.

Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στο Ισραήλ τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει μεταμορφώσει την οικονομία και την έχει μετατρέψει σε εξαγωγέα καυσίμων. Μέρος των προμηθειών πηγαίνει στην Αίγυπτο, η οποία με τη σειρά της τις στέλνει προς την Ευρώπη, καθώς η ήπειρος αναζητά εναλλακτικές λύσεις στις ροές των ρωσικών αγωγών.

Τον Αύγουστο, το Ισραήλ δήλωσε ότι θα εξάγει περισσότερο φυσικό αέριο από την Ταμάρ στην Αίγυπτο, καθώς εξομαλύνονταν οι σχέσεις με τη γείτονά του. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά τίθενται εν αμφιβόλω, μετά την αναζοπύρωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Το υπεράκτιο πεδίο Ταμάρ βρίσκεται 24 χιλιόμετρα (14,9 μίλια) δυτικά της Ασκελόν, η οποία βρίσκεται βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Το αέριο παράγεται από έξι πηγάδια, με παραγωγή από το καθένα από περίπου 7,1 έως 8,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Chevron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v