Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chevron: Ειδοποίηση εργαζομένων για νέα απεργία στις μονάδες LNG στην Αυστραλία

Το σωματείο Offshore Alliance ειδοποίησε τη Chevron για νέο γύρο απεργιών στις εγκαταστάσεις Gorgon και Wheatstone της Chevron, οι οποίες είναι υπεύθυνες για περίπου το 6% της παγκόσμιας παραγωγής LNG.

Chevron: Ειδοποίηση εργαζομένων για νέα απεργία στις μονάδες LNG στην Αυστραλία

H Chevron είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα απεργιών στις δύο εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Δυτική Αυστραλία από την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν συνδικάτα σε επίσημη ειδοποίηση προς τον ενεργειακό κολοσσό τη Δευτέρα, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τις αμοιβές των εργαζομένων. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ειδοποίηση για τη διενέργεια απεργίας στις εγκαταστάσεις Gorgon και Wheatstone της Chevron, οι οποίες είναι υπεύθυνες για περίπου το 6% της παγκόσμιας παραγωγής LNG, κατατέθηκε από τo σωματείο Offshore Alliance, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνασπισμού δύο συνδικάτων που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Η Chevron δεν επιβεβαίωσε τη λήψη της ειδοποίησης.

Η Offshore Alliance είχε διακόψει τις απεργίες στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τη διαμεσολάβηση του διαιτητικού δικαστηρίου της Αυστραλίας για την επίλυση εργατικών διαφορών, αλλά τα συνδικάτα δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Chevron είχε αθετήσει τη συμφωνία.

Αν δεν σημειωθεί κάποια σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες, τα συνδικάτα θα είναι ελεύθερα να ξεκινήσουν εκ νέου απεργιακές κινητοποιήσεις σε επτά εργάσιμες ημέρες, από την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχο του συνδικάτου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v