Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν προβλέπει πτώση 6% της οινοπαραγωγής στην Ε.Ε. το 2023

Η οινοπαραγωγή για το 2023 θα διαμορφωθεί στην Ε.Ε. περίπου στα 150 εκατομμύρια εκατόλιτρα, με την παραγωγή στην Ιταλία και την Ισπανία να μειώνεται κατά 12% και 14% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Η Κομισιόν προβλέπει πτώση 6% της οινοπαραγωγής στην Ε.Ε. το 2023

Η παραγωγή κρασιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να μειωθεί κατά 6% φέτος μετά την απότομη πτώση σε χώρες με μεγάλη παραγωγή όπως η Ιταλία και η Ισπανία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, καθώς η συγκομιδή των σταφυλιών τελείωσε.

Στην πρώτη του εκτίμηση για τη φετινή παραγωγή, ο εκτελεστικός βραχίονας της Ε.Ε. προέβλεψε ότι η οινοπαραγωγή για το 2023 θα διαμορφωθεί περίπου στα 150 εκατομμύρια εκατόλιτρα, με την παραγωγή στην Ιταλία και την Ισπανία να μειώνεται κατά 12% και 14% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Ακραία καιρικά φαινόμενα και μυκητιακές ασθένειες έπληξαν τόσο πολύ τους αμπελώνες στην Ιταλία φέτος που η χώρα θα χάσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού στον κόσμο, με τη Γαλλία να ανακτά την πρώτη θέση για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια, δήλωσαν οι ιταλικές οινοπαραγωγικές ενώσεις τον περασμένο μήνα .

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας εκτίμησε την Παρασκευή ότι η παραγωγή κρασιού θα είναι παρόμοια με το 2022 και 3% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας στα 46 εκατομμύρια εκατόλιτρα, αν και με μεγάλες διαφορές μεταξύ των διάφορων περιοχών. Η Επιτροπή προσδιόρισε την παραγωγή γαλλικού κρασιού σε 45 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Ένα εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 100 λίτρα ή 133 τυπικά μπουκάλια κρασιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v