Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλές Ερντογάν προς ΗΠΑ: Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι πρέπει

«Το καταγράψαμε στην εθνική μας μνήμη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για την κατάρριψη του drone πάνω από τη Συρία. Νέα πυρά για «στήριξη τρομοκρατών».

Απειλές Ερντογάν προς ΗΠΑ: Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι πρέπει

Απειλές Ερντογάν προς τις ΗΠΑ για την κατάρριψη του τουρκικού μη επανδρωμένου drone. «Το καταγράψαμε στην εθνική μας μνήμη, όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει» είπε, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για συνεργασία με τους τρομοκράτες, με πρόσχημα την καταπολέμηση του ISIS.

«Και σε αυτή την επιχείρηση, το μεγαλύτερο πρόβλημα το ζήσαμε με τη συμμαχική μας χώρα, που βρίσκει ως δικαιολογία την καταπολέμηση του Iσλαμικού Κράτους και υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση. Εδώ και χρόνια προειδοποιούμε τις δυνάμεις που είναι κοντά στις τρομοκρατικές οργανώσεις να παραμένουν μακριά τους. Και σε αυτή την επιχείρηση κάναμε τις ίδιες προειδοποιήσεις μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας αλλά και της ΜΙΤ. Kαι προχωρήσαμε αυτήν την επιχείρηση με τέτοια ευαισθησία σαν να 'βγάζαμε λευκή τρίχα μέσα από το γάλα'. Όμως δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε ένας άσχημο γεγονός, που οι σύμμαχοι μας το χαρακτήρισαν ως 'λυπηρό'. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό το γεγονός καταγράφηκε στην εθνική μας μνήμη και όταν έρθει η ώρα, οπωσδήποτε θα γίνει αυτό που πρέπει».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τον πρώτο χριστιανικό ναό που χτίστηκε στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v