Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για χρεοκοπία ετοιμάζεται η κινεζική Country Garden

Δεν είναι σε θέση να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της. Η κατασκευαστική εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης που χτυπάει την κινεζική αγορά ακινήτων.

Για χρεοκοπία ετοιμάζεται η κινεζική Country Garden

Για χρεοκοπία ετοιμάζεται η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden Holdings. Οπως σημειώνει το Bloomberg, η εταιρεία οδεύει προς μια αναδιάρθρωση που θα είναι μια από τις μεγαλύτερες της χώρας.

Η εταιρεία κατασκευών «αναμένει ότι δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει όλες τις υπεράκτιες υποχρεώσεις πληρωμών της εγκαίρως ή εντός των σχετικών περιόδων χάριτος, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των έντοκων γραμματίων σε δολάρια που εκδόθηκαν από την εταιρεία», ανέφερε σήμερα Τρίτη. «Αυτή η μη πληρωμή μπορεί να οδηγήσει τους πιστωτές του Ομίλου να απαιτήσουν επιτάχυνση της πληρωμής του σχετικού χρέους που τους οφείλεται ή να προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα».

Η Country Garden, η οποία έχει γίνει σύμβολο της ευρύτερης κρίσης χρέους στην αγορά ακινήτων της Κίνας, είπε ότι δεν είχε καταβάλει οφειλόμενη πληρωμή ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (60 εκατομμυρίων δολαρίων).

Η εταιρεία έχασε τις αρχικές προθεσμίες τον περασμένο μήνα για να πληρώσει τόκους 55,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο ομόλογα δολαρίων, την ώρα που οι περίοδοι χάριτος θα λήξουν αντίστοιχα στις 17-18 και στις 27 Οκτωβρίου. Διαθέτει υπεράκτια ομόλογα ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v