Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλη Αραβικού Συνδέσμου κατά Ισραήλ, παρέμβαση Λαβρόφ

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά το Ισραήλ να αλλάξει τη θέση του απέναντι στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή.

Βέλη Αραβικού Συνδέσμου κατά Ισραήλ, παρέμβαση Λαβρόφ
Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης αυτού που αντιλαμβάνονται ως «ισραηλινή επιθετικότητα» κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Η συνάντηση αυτή αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες ανησυχίες που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην περιοχή.

Η Ρωσία προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τον Αραβικό Σύνδεσμο στις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θέλει το Ισραήλ να αλλάξει τη θέση του απέναντι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο «να σταματήσουν επειγόντως οι συγκρούσεις, να λυθεί το πρόβλημα με τους αμάχους… και να προσδιοριστεί ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει λύση».

Ο Ahmed Aboul Gheit, επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, εξέδωσε μια προειδοποίηση λέγοντας ότι εάν το Ισραήλ δεν αλλάξει τη θέση του, ο τρέχων πόλεμος μπορεί να μην είναι ο τελευταίος. Αυτό υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ένταση και αστάθεια στην περιοχή, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα.

Ο Aboul Gheit, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, είπε επίσης ότι καταδικάζει τη «βία, αλλά από όλες τις πλευρές».

«Απαιτούμε τη δημιουργία πολιτικών προοπτικών και μια δίκαιη επίλυση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης», είπε κατά τη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Αυτές οι εξελίξεις υποδηλώνουν συνεχές διεθνές ενδιαφέρον και προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης μέσω διπλωματικών μέσων και διαπραγματεύσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v