Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Πώληση κρατικών μεριδίων σε σιδηροδρόμους και αυτοκινητοδρόμους

Το σχέδιο ιδωτικοποιήσεων 21 δισ. ευρώ της κυβέρνησης Μελόνια θα περιλαβμάνει και πωλήσεις ποσοστών στους αυτοκινητοδρόμους και τους σιδηροδρόμους, τόνισε ο ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Ιταλία: Πώληση κρατικών μεριδίων σε σιδηροδρόμους και αυτοκινητοδρόμους

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζιανκάρλο Τζορτζέτι άφησε να εννοηθεί την Τρίτη ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει μερίδια της στο κρατικό δίκτυο σιδηροδρόμων και αυτοκινητοδρόμων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τζορτζέτι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο εάν το σχέδιο της Ρώμης που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα να αντλήσει 21 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ από την πώληση κρατικής περιουσίας τα επόμενα τρία χρόνια θα περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων.

«Αν αλλάξετε τη σειρά μπορεί να σας δώσει μια καλή εικόνα», απάντησε, υποδηλώνοντας ότι μερίδια του κράτους στους αυτοκινητοδρόμους και τους σιδηροδρόμους θα τεθούν προς πώληση,  αλλά όχι με την ίδια χρονολογική σειρά που ανέφεραν οι δημοσιογράφοι. 

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο σχετικά με το πιο πρόσφατο δημοσιονομικό πλαίσιο του Υπουργείου Οικονομικών, ο Τζορτζέτι είπε ότι η διαχείριση των ιδιωτικοποιήσεων θα γίνει σύμφωνα με τα στρατηγικά συμφέροντα της Ιταλίας.

Το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων είναι μέρος των προσπαθειών της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι να κρατήσει υπό έλεγχο το τεράστιο χρέος της Ιταλίας, αναλογικά το δεύτερο μεγαλύτερο στη ζώνη του ευρώ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα δημόσια οικονομικά της Ρώμη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v