Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιρλανδία αυξάνει την εισφορά που πληρώνουν οι τράπεζες

Είναι σημαντικό ο τραπεζικός τομέας να συνεχίσει να καταβάλει εισφορά στην ιρλανδική οικονομία μετά τη στήριξη που έλαβε κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης, τόνισε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών.

Η Ιρλανδία αυξάνει την εισφορά που πληρώνουν οι τράπεζες

H Iρλανδία έγινε η τελευταία χώρα που αυξάνει την ειδική εισφορά που πληρώνουν οι τράπεζες, καθώς οι κυβερνήσεις βάζουν στο στόχαστρο τα υψηλότερα έσοδα των τραπεζών από τα υψηλότερα επιτόκια. 

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσιάστκε στη Βουλή την Τρίτη, ο στόχος για τα έσοδα από το τραπεζικό τέλος αυξήθηκε το 2024 στα 200 εκατ. ευρώ από 87 εκατ. ευρώ το 2023. 

Θα καταβληθεί από τις τράπεζες που είχαν λάβει κρατική στήριξη, την AIB, την Bank of Ireland και την Permanent TSB. 

«Είναι σημαντικό ο τραπεζικός τομέας να συνεχίσει να καταβάλει εισφορά στην ιρλανδική οικονομία μετά τη στήριξη που έλαβε κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης» τόνισε σύμφωνα με τους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών, Μάικλ ΜακΓκραθ στο ιρλανδικό κοινοβούλιο. 

Μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυξήσει τελευταία τους φόρους και τα τέλη που πληρώνουν οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Ισπανία και η Λιθουανία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v