Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τελεσίγραφο» Μπρετόν σε Μασκ για Τwitter

Διορία 24 ωρών να σταματήσει η παραπληροφόρηση μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ έδωσε στο Τwitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Προσωπική επιστολή στον Μασκ. Απειλή για πρόστιμα.

«Τελεσίγραφο» Μπρετόν σε Μασκ για Τwitter

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν, προειδοποίησε τον Έλον Μασκ ότι μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ το X, πρώην Twitter, «διαδίδει παράνομο περιεχόμενο και παραπληροφόρηση».

Ο Μπρετόν εκφράζει τις ανησυχίες αυτές σε επιστολή που έστειλε στον Μασκ. 

Στην επιστολή που έγραψε στις 10 Οκτωβρίου και δημοσίευσε η Κομισιόν, ο Μπρετόν υπενθυμίζει στον Μασκ της υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο της Ε.Ε. περί ψηφιακών υπηρεσιών

“Μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών έχουν κάνει πολυάριθμες αναφορές ψευδών και κατασκευασμένων εικόνων και γεγονότων που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα σου στην Ε.Ε., όπως επαναχρησιμοποίηση παλαιότερων εικόνων από άσχετες ένοπλες συγκρούσεις ή στρατιωτικές σκηνές από βιντεοπαιχνίδια» σημειώνει ο Μπρετόν.  

Ο Μπρετόν καλεί στην επιστολή τον Μασκ να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει «άμεση, σωστή και ολοκληρωμένη» αντίδραση στο συγκεκριμένο θέμα το επόμενο 24ωρο. 

Τον καλεί επίσης να είναι σε άμεση επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου στην Ε.Ε. και την Europol και να απαντήσει άμεσα στα αιτήματά τους. 

Τέλος, τον προειδοποιεί, ότι σε περίπτωση που ξεκινήσει επίσημη έρευνα κατά του Twitter και διαπιστωθεί μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v