Βουτιά 6% για τη μετοχή της Louis Vuitton

Κατέβασαν ταχύτητα οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο, λόγω χαμηλότερης ζήτησης για τσάντες και οινοπνευματώδη ποτά, υποχωρώντας σχεδόν κατά 25% από το υψηλό ρεκόρ τους.

Βουτιά 6% για τη μετοχή της Louis Vuitton

Απώλειες 6% καταγράφουν οι μετοχές της LVMH, αφού ο όμιλος πολυτελών ειδών ανέφερε επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεών του το τρίτο τρίμηνο λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για τσάντες και οινοπνευματώδη ποτά, υποχωρώντας σχεδόν κατά 25% από το υψηλό ρεκόρ τους.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο γαλλικός όμιλος, που ελέγχεται από τον Bernard Arnault, δήλωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 9% το τρίτο τρίμηνο στα 19,9 δισεκατομμύρια ευρώ, από άνοδο 17% ένα τρίμηνο πριν, αντανακλώντας τις πιο ήπιες πωλήσεις πολυτελείας παγκοσμίως, ιδίως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν πάνω από 6%, στα 685 ευρώ περίπου, σχεδόν 25% χαμηλότερα από το υψηλό του Απριλίου.

Οι πωλήσεις στην Ασία εκτός της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 11% το τρίμηνο, από 34% τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ οι ΗΠΑ συνέχισαν την τάση χαμηλής μονοψήφιας ανάπτυξης που είχαν νωρίτερα φέτος, καθώς οι καταναλωτές κόβουν τις δαπάνες. Στην Ευρώπη, οι περισσότερες χώρες αναπτύσσονταν πλέον με μεσαίο μονοψήφιο εύρος, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της LVMH, Jean-Jacques Guiony.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v