Γάζα: Δεκάδες νεκρούς μετρούν ΟΗΕ, Ερυθρός Σταυρός, Ερυθρά Ημισέληνος

Δάσκαλοι, μαθητές, γιατροί, διασώστες και άλλοι υπάλληλοι της παλαιστινιακής υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες και ανθρωπιστικών οργανώσεων έχουν βρει τον θάνατο εξαιτίας των συγκρούσεων σε Γάζα και Ισραήλ.

Γάζα: Δεκάδες νεκρούς μετρούν ΟΗΕ, Ερυθρός Σταυρός, Ερυθρά Ημισέληνος

Έντεκα εργαζόμενοι στην παλαιστινιακή υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, 30 μαθητές σχολείων τα οποία διαχειρίζεται αυτή η υπηρεσία, καθώς και πέντε μέλη του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στη Γάζα, μεταδίδει το Al Jazeera.

«Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε ότι 11 συνάδελφοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Πρόκειται για πέντε δασκάλους σε σχολεία της UNRWA, έναν γυναικολόγο, έναν μηχανικό, έναν ψυχολογικό σύμβουλο και τρία άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι πέντε μέλη της –τέσσερα στη Γάζα και ένα στο Ισραήλ– σκοτώθηκαν.

Η IFRC είπε ότι τέσσερις διασώστες της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν όταν τα ασθενοφόρα τους χτυπήθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά την Τετάρτη.

Το Σάββατο, ένας οδηγός ασθενοφόρου για το Magen David Adom, την εθνική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε ένα ασθενοφόρο για να περιθάλψει τους τραυματίες, δήλωσε η IFRC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v