Πληθωρισμός ΗΠΑ: Αναμένεται μικρή αλλά όχι αρκετή πτώση

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 3,6% ετησίως τον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με οικονομολόγους. Αυτό θα σημαίνει μια ελαφρά μείωση από το 3,7% του Αυγούστου -όχι ωστόσο αρκετή για να αποκλειστεί νέα αύξηση επιτοκίων.

Πληθωρισμός ΗΠΑ: Αναμένεται μικρή αλλά όχι αρκετή πτώση

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αναμένεται να έχει υποχωρήσει ελαφρά τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι αρκετά ώστε να εξαλειφθεί πλήρως η προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων, μετά τα πρόσφατα στοιχεία για τη δύναμη της αγοράς εργασίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δείκτης τιμών καταναλωτή προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 3,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Αυτό θα σημαίνει μια ελαφρά μείωση από το 3,7% του Αυγούστου, αν και εξακολουθεί να είναι υψηλότερα από ό,τι ήταν νωρίτερα το καλοκαίρι.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αναμένεται να έχει επιβραδυνθεί από 0,6% σε 0,3%, εν μέρει χάρη στη χαμηλότερη πίεση από τις τιμές της ενέργειας. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αναμένεται να έχει παραμείνει σταθερός στο 0,3% μηνιαίως.

Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός προβλέπεται να έχει μειωθεί από 4,3% σε 4,1% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία ανακοινώνονται σήμερα στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v