Σούνακ: Το Ισραήλ να προστατεύσει με κάθε τρόπο τους αμάχους στη Γάζα

Παρατηρείται «απεχθής» αύξηση σε περιστατικά αντισημιτισμού, καθώς το Τελ Αβίβ ασκεί τη νόμιμη ικανότητά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Δεν θα ανεχτούμε την υποκίνηση μίσους, βίας ή ρατσιστικών ενεργειών».

Σούνακ: Το Ισραήλ να προστατεύσει με κάθε τρόπο τους αμάχους στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι η Βρετανία είναι ευθυγραμμισμένη με την άποψη των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει μέτρα προφύλαξης για την προστασία των αμάχων στη Γάζα, αφού ο ισραηλινός στρατός ζήτησε πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι να μετακινηθούν μέσα σε 24 ώρες

«Είμαι ευθυγραμμισμένος με αυτό που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο (Αμερικανός) πρόεδρος έχουν πει ότι, φυσικά, το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει κάθε δυνατό μέτρο προφύλαξης για να προστατεύσει τους αμάχους, ενώ ασκούν τη νόμιμη ικανότητά τους να υπερασπίζονται τον εαυτό τους», δήλωσε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους σήμερα, ερωτηθείς για τις ενέργειες του Ισραήλ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι παρατηρείται «απεχθής» αύξηση σε περιστατικά αντισημιτισμού μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στο Ισραήλ.

«Υπάρχει μια ειλικρινώς απεχθής αύξηση σε περιστατικά αντισημιτισμού κατά τις προηγούμενες ημέρες, αυτό δεν είναι σωστό», δήλωσε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε την υποκίνηση μίσους, βίας ή ρατσιστικών ενεργειών, δεν θα ανεχτούμε την εκφοβιστική ή απειλητική συμπεριφορά. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με πλήρη ισχύ του νόμου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v