Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BNY Mellon: Καλωσήρθατε στην «παντοφοβία»

Οι επενδυτές παραμένουν σε σύγχυση για το αν μπορούν να βρουν ένα επενδυτικό καταφύγιο σε έναν κόσμο με δύο πολέμους που υπάρχει η απειλή να εξαπλωθούν, τόνισε ο αναλυτής της BNY Mellon, Μπομπ Σάβατζ.

BNY Mellon: Καλωσήρθατε στην «παντοφοβία»

Oι αγορές φοβούνται τα πάντα σήμερα, πείτε το παντοφοβία, αλλά αυτό δεν έχει εξελιχθεί σε πανικό, δήλωσε ο αναλυτής της BNY Mellon, Μπομπ Σάβατζ. 

Ο Σάβατζ, υπεύθυνος στρατηγικής αγορών της τράπεζας, τόνισε ότι αντί για πανικό, υπάρχει μόνο «μια συντεταγμένη υποχώρηση της αισιοδοξίας που επικράτησε κατά το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας», μέχρι τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό την Πέμπτη, τα οποία έθεσαν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη ότι ο πληθωρισμός και τα επιτόκια έχουν πιάσει «ταβάνι».

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ετήσιος πληθωρισμός έμεινε αμετάβλητος στο 3,7% και ο δομικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,3%.

Το πρόβλημα, τόνισε, είναι ότι ο πληθωρισμός στον τομέα των υπηρεσιών είναι ανθεκτικός στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αυξήσεις επιτοκίων μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό αν δεν υπάρξει μεταβολή στην ανεργία και αυτό δεν φάνηκε στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ όπως δεν φαίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο από την Κορέα ώς την Ε.Ε. όπου η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα» έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Σάβατζ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο αναλυτής ανέφερε ακόμα ότι οι επενδυτές παραμένουν σε σύγχυση για το αν μπορούν να βρουν ένα επενδυτικό καταφύγιο «σε έναν κόσμο με δύο πολέμους που υπάρχει η απειλή να εξαπλωθούν πέρα από τα σύνορα των εμπλεκόμενων μερών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v