Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μελόνι: €24 δισ. υπέρ των χαμηλόμισθων στον νέο προϋπολογισμό

Αύξηση μισθών και μείωση φόρων, με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης και σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες της Ιταλίδας πρωθυπουργού. «Ρεαλιστικός προϋπολογισμός, χωρίς σπατάλες, αλλά με ιεράρχηση πόρων».

Μελόνι: €24 δισ. υπέρ των χαμηλόμισθων στον νέο προϋπολογισμό

Η κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι θα δαπανήσει 24 δισ. ευρώ για να μειώσει τους φόρους για τους εργαζόμενους χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και να στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες, ελπίζοντας να τονώσει την εγχώρια κατανάλωση, με σκοπό να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη, μεταδίδουν οι Finanacial Times.

Αφού το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό το πρωί της Δευτέρας, η Μελόνι είπε ότι ο δεξιός τρικομματικός συνασπισμός της εργάζεται ούτως ώστε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά τις περσινές εκλογές, παρά την πίεση στα δημόσια οικονομικά.

«Θεωρώ ότι ο προϋπολογισμός είναι πολύ σοβαρός, πολύ ρεαλιστικός, δεν σπαταλά πόρους, αλλά τους συγκεντρώνει σε μεγάλες προτεραιότητες», είπε η Μελόνι. «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη των οικογενειών, που σημαίνει περισσότερα χρήματα στις τσέπες πολιτών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v