Στην Κύπρο 2.500 Αμερικανοί από το Ισραήλ

Θα μεταβούν με κρουαζιερόπλοιο από τη Χάιφα στη Λεμεσό και θα φιλοξενηθούν σε κρατικές εγκαταστάσεις. Το δρομολόγιο διοργανώνεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην Κύπρο 2.500 Αμερικανοί από το Ισραήλ

Στο λιμάνι της Χάιφας βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas για την επιβίβαση Αμερικανών υπηκόων και τη μεταφορά τους στο λιμάνι Λεμεσού.

Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να φτάσει το πρωί της Τρίτης στη Λεμεσό, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, διευκρινίζοντας ότι η ακριβής ώρα άφιξης εξαρτάται από τη διαδικασία επιβίβασης.

Ερωτηθείς κατά πόσο το πλοίο θα μεταφέρει μόνο Αμερικανούς, υπενθύμισε πως το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο διοργανώνεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και αφορά κυρίως Αμερικανούς υπηκόους, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να έγιναν διευθετήσεις για μεταφορά και υπηκόων άλλων χωρών.

Σε σχέση με τη διαμονή των περίπου 2.500 ατόμων μέχρι την επιστροφή τους στη χώρα τους, ο κ. Γκότσης είπε πως έχουν γίνει διευθετήσεις για τη φιλοξενία τους σε κρατικές εγκαταστάσεις.

Εν τω μεταξύ, δρακόντεια μέτρα λαμβάνονται και αναμένεται να ληφθούν αύριο στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ η Αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος για το επιχειρησιακό πλάνο που θα ακολουθηθεί, καθώς -όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από αστυνομικές πηγές- πρόκειται για θέματα ασφαλείας που δεν χρήζουν δημοσιοποίησης.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε σήμερα ότι η Κύπρος έχει δεχτεί 26 αιτήματα από 26 χώρες για μεταφορά ξένων υπηκόων από την περιοχή της Γάζας και το Ισραήλ στις χώρες τους μέσω Κύπρου. «Ήδη έχουμε 26 αιτήματα από 26 χώρες και ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο βαθμό που μπορούμε», τόνισε.

Τα αιτήματα, όπως είπε, αφορούν τη μεταφορά ξένων υπηκόων που επιθυμούν να φύγουν από την περιοχή της Γάζας και του Ισραήλ και να μεταβούν στις χώρες τους, μέσω Κύπρου που θα λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός. Σημείωσε ότι μέχρις στιγμής, μέσω του «Σχεδίου Εστία», η κυβέρνηση είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 447 άτομα από την Κύπρο και έχουν έλθει περίπου 600.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v