Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει στην αγορά πράσινων ομολόγων η JP Morgan

Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2021. Τα έσοδα θα χρηματοδοτήσουν πράσινα έργα, όπως πηγές καθαρής ενέργειας ή ηλεκτρικά οχήματα. Αναζωογόνηση της αγοράς ESG και ο «φόβος» των Ρεπουμπλικάνων.

Επιστρέφει στην αγορά πράσινων ομολόγων η JP Morgan

Η JPMorgan πουλά πράσινα ομόλογα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις χρέους επιταχύνονται με ρυθμό ρεκόρ, μεταδίδει το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ πουλά ομόλογα σε έως και τρία μέρη. Το συντομότερο μέρος της προσφοράς, ένας τετραετής τίτλος, είναι ένα πράσινο ομόλογο σε δολάρια που μπορεί να εξαγοραστεί μετά από τρία χρόνια, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν υπό τον όρο ανωνυμίας.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων, που θα μπορούσαν να αφορούν από πράσινα κτίρια έως ανανεώσιμες πηγές, καθαρή ενέργεια, καθώς και βιώσιμες μεταφορές, όπως ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το πλαίσιο βιώσιμων ομολόγων της τράπεζας για το 2022.

Η JPMorgan χρησιμοποίησε για τελευταία φορά την αγορά πράσινων ομολόγων τον Αύγουστο του 2021, όταν συγκέντρωσε 1,25 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Η τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα άλλο ένα τρίμηνο με ρεκόρ καθαρών εσόδων από τόκους, ενισχύοντας τις προβλέψεις της για το έτος.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις πράσινων ομολόγων βρίσκονται στην καλύτερη χρονιά τους, με πωλήσεις συνολικού ύψους 422,97 δισ. δολαρίων τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους - ρυθμός ρεκόρ.

Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες - συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών της Wall Street - απέσυραν φέτος τις πωλήσεις τους σε ομόλογα που συνδέονται με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης, καθώς το όφελος από την πώληση χρέους μειώνεται και οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί αντιτίθενται σε επενδυτικές στρατηγικές που επηρεάζουν το ESG.

Φέτος, η Goldman Sachs αναμένει έκδοση μόλις 40 δισ. δολαρίων εταιρικής επενδυτικής βαθμίδας ESG στην αγορά δολαρίων — το ήμισυ του ποσού που εκδόθηκε από αμερικανικές εταιρείες πέρυσι και μόλις το 40% των επιπέδων του 2021.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v