Συνάντηση Ορμπαν-Πούτιν στο Πεκίνο: Να σώσουμε ό,τι σώζεται

Η Βουδαπέστη επιθυμεί «να επεκτείνει τις βέλτιστες σχέσεις της» με τη Μόσχα, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός συναντώντας τον Ρώσο πρόεδρο, σε μια διπλωματική επιτυχία για το Κρεμλίνο, που προσπαθεί να διεμβολίσει το δυτικό μπλοκ εναντίον του.

Συνάντηση Ορμπαν-Πούτιν στο Πεκίνο: Να σώσουμε ό,τι σώζεται

Ο Βίκτορ Όρμπαν είπε ότι η Ουγγαρία «προσπαθεί να σώσει ό,τι είναι δυνατό από τις διμερείς μας επαφές», σε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη, την πρώτη φορά που δυτικός ηγέτης συναντά τον πρόεδρο της Ρωσίας, αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για εγκλήματα πολέμου.

Στη συνάντησή τους, στο περιθώριο του φόρουμ Belt and Road στο Πεκίνο, ο Ορμπαν, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, είπε ότι η Βουδαπέστη πάντα ήθελε «να δημιουργήσει και να επεκτείνει αμοιβαία τις βέλτιστες σχέσεις» με τη Ρωσία.

Η επίσκεψη στην Κίνα σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Πούτιν εγκαταλείπει την πρώην Σοβιετική Ένωση από τότε που το ΔΠΔ τον κατηγόρησε για φερόμενα εγκλήματα πολέμου, τον περασμένο Μάρτιο. Παράλληλα, είναι μόλις το δεύτερο τέτοιο ταξίδι από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, στις αρχές του περασμένου έτους.

Η συνάντηση με τον Όρμπαν αποτελεί το μεγαλύτερο πλησίασμα του Πούτιν σε κάποιο σύμμαχο στη Δύση από την έναρξη του πολέμου και θεωρείται σημαντική επιτυχία για το Κρεμλίνο, το οποίο χρησιμοποιεί το ταξίδι για να αψηφήσει τις δυτικές προσπάθειες να απομονωθεί η Ρωσία, γράφουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v