Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάρκιν: Η Fed έχει χρόνο να δει αν χρειάζονται νέες αυξήσεις επιτοκίων

Η Fed περπατά σε μια λεπτή γραμμή προσπαθώντας να μην προχωρήσει σε υπερβολική σύσφιξη και πλήξει την οικονομία και ταυτόχρονα να μην επιτρέψει στον πληθωρισμό να επιστρέψει, υπογράμμισε ο Τομ Μπάρκιν.

Μπάρκιν: Η Fed έχει χρόνο να δει αν χρειάζονται νέες αυξήσεις επιτοκίων

H αμερικανική οικονομία μπορεί να είναι πιο αδύναμη από ότι καταδεικνύουν τα στοιχεία και αυτό μπορεί να βοηθάει στον μετριασμό των πληθωριστικών πιέσεων, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Τομ Μπάρκιν. 

«Υπάρχει μια υπόθεση, μια εύλογη υπόθεση, ότι η αποδυνάμωση της ζήτησης λειτουργεί ήδη για να φέρει τον πληθωρισμό χαμηλότερα στο 2%» δήλωσε ο Μπάρκιν σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο Μπάρκιν σημείωσε ότι οι επαφές του εκτιμούν ότι η ζήτηση «αποδυναμώνεται».

Την ίδια στιγμή, η αγορά εργασίας βρίσκει καλύτερη ισορροπία και οι πιέσεις στους μισθούς έχουν μετριαστεί.  «Το ερώτημα είναι πόση από αυτή την αποδυνάμωση μεταφέρεται στον πληθωρισμό» υπογράμμισε. 

O ίδιος ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει πειστεί ότι κάτι τέτοιο ισχύει. 

Οι περισσότερες, αλλά όχι όλες, οι επιχειρήσεις πιστεύουν ότι η περίοδος που είχαν μεγάλη δύναμη τιμολόγησης έχει παρέλθει, σημείωσε. 

Ο Μπάρκιν υποστήριξε ότι το μονοπάτι για τον πληθωρισμό δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο και υπάρχει μεγάλο εύρος πιθανών αποτελεσμάτων για την οικονομία, αλλά πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει χρόνο αν χρειάζεται να κάνει περισσότερο για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Η Fed περπατά σε μια λεπτή γραμμή προσπαθώντας να μην προχωρήσει σε υπερβολική σύσφιξη και πλήξει την οικονομία και ταυτόχρονα να μην επιτρέψει στον πληθωρισμό να επιστρέψει, υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v