Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλπάζει η μετοχή της Nexi μετά το φλερτ της CVC

Τα private equity ξαναπαίρνουν τα πάνω τους και ο τομέας διαχείρισης πιστωτικών καρτών αναδεικνύεται σε προνομιακό πεδίο εξαγορών. Στο +19% εκτινάχθηκε η μετοχή της εξωστρεφούς ιταλικής εταιρείας.

Καλπάζει η μετοχή της Nexi μετά το φλερτ της CVC

Εως και 19% εκτινάχθηκε η μετοχή της Nexi, καθώς πηγές δήλωσαν ότι η CVC Capital Partners διερευνά κατ' αρχάς μια πιθανή προσφορά για την ευρωπαϊκή εταιρεία πληρωμών.

Η ομάδα εξαγορών αξιολογεί εδώ και αρκετό καιρό τη Nexi, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές υπό τον όρο ανωνυμίας. Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει αγοράσει τον τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών της Alpha Βank, σημείωσαν ρεκόρ στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στο Μιλάνο, οδηγώντας σε χρηματιστηριακή αξία 8,3 δισ. ευρώ.

Άλλες εταιρείες επενδύσεων έχουν επίσης ενδιαφερθεί για τη Nexi, είπαν οι πηγές. Τα ενδιαφερόμενα funds θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κοινή προσφορά για την εξαγορά της, δεδομένου του μεγέθους της πιθανής συμφωνίας.

Η Nexi είναι μεταξύ των πιθανών στόχων που μελετά η CVC, χωρίς να έχει γίνει επίσημη προσέγγιση στην ιταλική εταιρεία, επισημαίνεται.

Ανακτούν δυνάμεις τα private equity

Μετά από μια περίοδο ύφεσης στις συναλλαγές, οι εταιρείες private equity αρχίζουν να ανακτούν αυτοπεποίθηση διερευνώντας μεγαλύτερες συναλλαγές. Η Blackstone και η Permira επιδιώκουν μια πιθανή απόκτηση της Adevinta, νορβηγικής εταιρείας αγγελιών με χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 11,5 δισ. ευρώ.

Οι εταιρείες πληρωμών έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στόχοι. Τον Ιούνιο, η Brookfield Asset Management συμφώνησε να εξαγοράσει την εισηγμένη στο Λονδίνο Network International Holdings έναντι 2,2 δισ. στερλινών, ώστε να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά πιστωτικών καρτών της Μέσης Ανατολής. Ένα μήνα αργότερα, η GTCR συνήψε συμφωνία για το πλειοψηφικό μερίδιο της Worldpay, μονάδας της Fidelity National Information Services που χειρίζεται πληρωμές με κάρτα για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Nexi, που υποστηρίζεται από private equity, έχει αναπτυχθεί γρήγορα μέσω σειράς εξαγορών τα τελευταία χρόνια και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον ευρωπαϊκό κλάδο πληρωμών. Στους βασικούς μετόχους της περιλαμβάνονται η Hellman & Friedman, καθώς και ένα όχημα που υποστηρίζεται από την Bain Capital και την Advent International, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η ιταλική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti, η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση της χώρας, κατέχει το 13,5% της Nexi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v