Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Διευρύνθηκαν οι οικονομικές ανισότητες τα χρόνια της πανδημίας

Μεγάλες αποκλίσεις στην άνοδο του πλούτου και των εισοδημάτων μεταξύ των διάφορων κοινωνικών ομάδων τα χρόνια της πανδημίας, καταγράφει έρευνα της Fed.

ΗΠΑ: Διευρύνθηκαν οι οικονομικές ανισότητες τα χρόνια της πανδημίας

Τα αμερικανικά νοικοκυριά είδαν κατά μέσο όρο μεγάλες αυξήσεις στα εισοδήματα και τον πλούτο τους από το 2019 ώς το 2022, σύμφωνα με έρευνα της Fed που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. 

Ωστόσο, τα εισοδηματικά κέρδη ήταν μεγαλύτερα μεταξύ των νοικοκυριών με υψηλά εισοδήματα και των λευκών νοικοκυριών, με τα εισοδήματα των νοικοκυριών των ισπανόφωνων και των αφροαμερικανών να καταγράφει κατά μέσο όρο οριακή πτώση. 

Ο πλούτος του μέσου (median) νοικοκυριού πραγματοποίησε άλμα 37% κατά την τριετία της πανδημίας, στα 193.000 δολάρια. Ωστόσο, ο πλούτος του φτωχότερου 20% των νοικοκυριών υποχώρησε 2%. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η έρευνα της Fed αποκαλύπτει και άλλες μεγάλες αντιθέσεις στην πορεία της οικονομικής κατάστασης των διάφορων κοινωνικών ομάδων. Συγκεκριμένα, ενώ οι αφροαμερικανοί είδαν το μέσο εισόδημά τους να μειώνεται κατά, έναντι ανόδου 3% για το μέσο νοικοκυριό, ο πλούτος των αφροαμερικανικών νοικοκυριών εκτινάχτηκε κατά 60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v