Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελον Μασκ: H Tesla είναι απίστευτα ικανό πλοίο, δεν θα βουλιάξει

Η μετοχή της χάνει 4,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall. Τα κέρδη και οι πωλήσεις ήταν λιγότερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές το τρίτο τρίμηνο. «Ακόμη και ένα μεγάλο πλοίο σε μια καταιγίδα έχει προκλήσεις», είπε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ελον Μασκ: H Tesla είναι απίστευτα ικανό πλοίο, δεν θα βουλιάξει

Μετά από μήνες επίμονων μειώσεων τιμών, τα περιθώρια κέρδους της Tesla έχουν πέσει πολύ κάτω από το κατώτατο όριο που είχε ορίσει ο οικονομικός διευθυντής της, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία μειώνει «ανελέητα» τα εσωτερικά κόστη για να ανταπεξέλθει, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικής οχημάτων Lars Moravy. Αλλά ένα απρόβλεπτο οικονομικό περιβάλλον κάνει τον Μασκ να αισθάνεται «παρανοϊκός» και ως εκ τούτου, η Tesla μπορεί να καθυστερήσει το νεότερο εργοστάσιό της στο Μεξικό.

«Η Tesla είναι ένα απίστευτα ικανό πλοίο», είπε ο Μασκ. «Δεν πρόκειται να βουλιάξουμε, αλλά ακόμη και ένα μεγάλο πλοίο σε μια καταιγίδα έχει προκλήσεις».

Τα σχόλια του Μασκ ήρθαν καθώς η Tesla ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τα υψηλά επιτόκια και τους δύο πολέμους.

Τα κέρδη και οι πωλήσεις της Tesla δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία είπε ότι τα κέρδη, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, μειώθηκαν στα 66 σεντς ανά μετοχή, λιγότερο από τα 74 σεντς που προέβλεπε η Wall Street. Τα έσοδα έφτασαν τα 23,4 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 24,06 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της χάνει 4,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v