Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορά ακινήτων-Κίνα: Δεν πλήρωσε κουπόνια η Country Garden

Η υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων επρόκειτο να πραγματοποιήσει αποπληρωμή κουπονιών 15,4 εκατ. δολαρίων αυτήν την εβδομάδα.

Αγορά ακινήτων-Κίνα: Δεν πλήρωσε κουπόνια η Country Garden

H Country Garden έχασε την τελική προθεσμία για να πληρώσει κουπόνια σε ομόλογο δολαρίου, καθιστώντας την άλλοτε μεγαλύτερη σε πωλήσεις κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων το τελευταίο θύμα της κρίσης στον τομέα των ακινήτων της χώρας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι κάτοχοι ομολόγων είπαν ότι δεν έλαβαν πληρωμή τόκου που οφειλόταν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ώρα Ανατολικής Αμερικής, για ομόλογο της Country Garden αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2025. Η εταιρεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει αποπληρωμή κουπονιού 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων αυτήν την εβδομάδα.

Η Country Garden αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη πληρωμή. Ένας εκπρόσωπος επανέλαβε την Τετάρτη ότι «δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής χρέους στο εξωτερικό».

Η αγορά ακινήτων της Κίνας, της οποίας η πτώση επιταχύνθηκε μετά την χρεοκοπία της Evergrande το 2021, έχει επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v