ΗΠΑ σε Τουρκία: Στείλαμε αεροπλανοφόρα για πιθανή απομάκρυνση αμάχων

Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει δύο αεροπλανοφόρα -και τα συνοδευτικά τους σκάφη- στην ανατολική Μεσόγειο εν μέσω πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν.

ΗΠΑ σε Τουρκία: Στείλαμε αεροπλανοφόρα για πιθανή απομάκρυνση αμάχων

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν σε Τούρκους ομολόγους τους ότι τα αεροπλανοφόρα που μετακινήθηκαν πιο κοντά στο Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο εστάλησαν εκεί για πιθανή απομάκρυνση αμάχων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει δύο αεροπλανοφόρα -και τα συνοδευτικά τους σκάφη- στην ανατολική Μεσόγειο μετά την αιφνιδιαστική επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ αυτό τον μήνα.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ΗΠΑ για την κίνηση αυτή, λέγοντας ότι θα διαπράξουν «σφαγή» στη Γάζα. Δήλωσε επίσης ότι η ανάπτυξη αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή περιπλέκει τις τουρκικές προσπάθειες να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή.

«Όταν εγείρουμε το θέμα στους Αμερικανούς ομολόγους μας, μας λένε ότι τα αεροπλανοφόρα εστάλησαν εκεί στο πλαίσιο επιχειρήσεων απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v