Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα πουλάει αμερικανικά ομόλογα για να στηρίξει το γουάν

H Κίνα πούλησε περίπου $15 δισ. μακροπρόθεσμων ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου τον Αύγουστο, το μεγαλύτερο ποσό των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η Κίνα πουλάει αμερικανικά ομόλογα για να στηρίξει το γουάν

Κινέζοι επενδυτές πούλησαν αμερικανικά στοιχεία ενεργητικού με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη. 

H Κίνα πούλησε περίπου 15 δισ. δολάρια μακροπρόθεσμων ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου τον Αύγουστο, μαζί με περισσότερα από 5 δισ. δολάρια σε αμερικανικές μετοχές. Συνολικά, κινεζικοί θεσμοί και funds πούλησαν 21,1 δισ. δολάρια σε αμερικανικά στοιχεία ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένων και 1,3 δισ. δολαρίων ενυπόθυκων στεγαστικών δανείων. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, οι πωλήσεις έρχονται καθώς το κινεζικό γουάν βρίσκεται κοντά σε χαμηλό 16 ετών έναντι του δολαρίου. 

Συμβαδίζει επίσης με δημοσιεύματα του Bloomberg ότι οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή σε κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες να στηρίξουν το γουάν. Όταν συμβαίνει αυτό, η Κίνα πουλάει τίτλους που αποτιμούνται σε δολάριο και χρησιμοποιεί τα έσοδα για να αγοράσει γουάν.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v