Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκτησε την ευρωπαϊκή πρωτιά το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ξεπέρασε το Παρίσι κατά 1 δισ. κεφαλαιοποίησης, χάρη στα κέρδη των μεγάλων παικτών του πετρελαϊκού κλάδου, όπως των BP και Shell, αλλά και λόγω απωλειών της γαλλικής βιομηχανίας πολυτέλειας, όπως της Louis Vuitton.

Ανέκτησε την ευρωπαϊκή πρωτιά το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Το ράλι των μετοχών των πετρελαϊκών εταιρειών φέτος έδωσε τη χείρα βοήθειας στο Λονδίνο ώστε να ανακτήσει το στέμμα του από το Παρίσι ως το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ευρώπης.

Οι κεφαλαιακοί δείκτες που επικαλείται το Bloomberg δείχνουν ότι η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των βασικών αγορών στο Λονδίνο είναι τώρα 2.888,4 δισ. δολάρια, έναντι των 2.887,5 δισ. δολαρίων του Παρισιού.

Η αγορά του Λονδίνου έχει βοηθηθεί από την ενίσχυση των τιμών των μετοχών στον κλάδο πετρελαίου, όπως της BP (αύξηση 15% φέτος) και της Shell (άνοδος σχεδόν 18%).

Ορισμένοι από τους Γάλλους κατασκευαστές προϊόντων πολυτελείας, παράλληλα, έχουν πληγεί από την αδύναμη ανάκαμψη της Κίνας. Ενδεικτικά, οι μετοχές της LVMH έχουν χάσει 4% φέτος.

Το Λονδίνο ξεπεράστηκε από το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες ότι το Brexit και οι οικονομικές δυσκολίες της Βρετανίας έχουν επηρεάσει τις τιμές των μετοχών.

Οι υπολογισμοί του Bloomberg περιλαμβάνουν μόνο ενεργούς τίτλους υπό διαπραγμάτευση, και όχι ETF ή ADRs.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v