Την Αίγυπτο επισκέπτεται σήμερα ο Σούνακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα. Αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη να αποτραπεί η περιφερειακή κλιμάκωση και η περαιτέρω απώλεια αμάχων.

Την Αίγυπτο επισκέπτεται σήμερα ο Σούνακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα επισκεφθεί σήμερα την Αίγυπτο όπου θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Στις συνομιλίες ο Σούνακ θα υπογραμμίσει «την ανάγκη να αποτραπεί η περιφερειακή κλιμάκωση και να αποφευχθεί η περαιτέρω μη απαραίτητη απώλεια ζωών αμάχων», πρόσθεσε το γραφείο του.

Ο Σούνακ επισκέφθηκε χθες Πέμπτη το Ισραήλ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς το χώρα, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και να προσπαθήσει να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, αλλά και να διευκολύνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Αργότερα χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον οποίο ενθάρρυνε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στην περιοχή για να υποστηρίξει τη σταθερότητα. Παράλληλα ο Σούνακ εξέφρασε την ανησυχία του ότι η επίθεση της Χαμάς και τα αντίποινα του Ισραήλ ενδέχεται να πυροδοτήσουν την αναταραχή στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v