Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βυθίζονται τα ομόλογα της Αργεντινής μετά τις εκλογές

Μετά τη νίκη έκπληξη του Σέρχιο Μάσα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερη αβεβαιότητα και ενίσχυση του πληθωρισμού 130%. Βουτιά 12,5% στην τιμή.

Βυθίζονται τα ομόλογα της Αργεντινής μετά τις εκλογές

Ξεπούλησαν μεμιάς τα ομόλογα της Αργεντινής σήμερα Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερη αβεβαιότητα μετά τη νίκη έκπληξη του υπουργού Οικονομίας Σέρχιο Μάσα έναντι του υπερφιλελεύθερου αμφισβητία Χαβιέ Μιλέι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η τιμή των ομολόγων αναφοράς του 2035 σε δολάριο μειώθηκε 12,5%, στα 22,87 σεντς για το δολάριο, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις οικονομικές πολιτικές της και θα δώσει ώθηση στον πληθωρισμό, που ήδη ξεπερνά το 130%. Έντονες κινήσεις σημειώθηκαν και στις ανεπίσημες συναλλαγματικές ισοτιμίες, με περαιτέρω αποδυνάμωση του πέσο, μεταδίδουν οι Financial Times.

Ο Bruno Gennari, ειδικός τηε  KNG Securities για την Αργεντινή, δήλωσε: «Ο Μάσα έχει κίνητρα για να συνεχίσει να αυξάνει τις δαπάνες [...] ώστε να ενισχύσει τις πιθανότητες εκλογής του, σε βάρος των μελλοντικών οικονομικών συνθηκών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v