Η Κίνα θα εγκρίνει την έκδοση επιπρόσθετου χρέους $137 δισ.

Το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες να τονώσει την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας μέσω δαπανών για υποδομές.

Η Κίνα θα εγκρίνει την έκδοση  επιπρόσθετου χρέους $137 δισ.

Η Κίνα αναμένεται να εγκρίνει 137 δισ. δολάρια σε πρόσθετη έκδοση κρατικού χρέους την Τρίτη, καθώς το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειές του να τονώσει τις δαπάνες για υποδομές και να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

Η μόνιμη επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) πρόκειται να εγκρίνει την έκδοση επιπλέον χρέους στις 24 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι πηγές.

Το Πεκίνο σκοπεύει να ανακοινώσει τα σχέδια αργά την Τρίτη και να ξεκινήσει την έκδοση του χρέους τον Νοέμβριο, πρόσθεσαν δύο από τις πηγές.

Σε μια ένδειξη ότι τα τελευταία μέτρα που έχουν λάβει οι κινεζικές αρχές μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας, το ΑΕΠ της Κίνας αναπτύχθηκε με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο, ενώ η κατανάλωση και η βιομηχανική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο εξέπληξαν επίσης προς το καλύτερο.

Δύο από τις πηγές, ανέφεραν ότι σχεδόν τα μισά από τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πρόσθετη έκδοση ομολόγων θα δαπανηθούν σε έργα εξοικονόμησης νερού και πρόληψης πλημμυρών, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v