Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 16% για τα κέρδη της Barclays το τρίτο τρίμηνο

Σήμα για περικοπές κόστους από τη βρετανική τράπεζα. Τα καθαρά κέρδη κατηφόρισαν στο 1,3 δισ. λίρες από 1,5 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα οφέλη από τα υψηλότερα επιτόκια αρχίζουν να εξασθενούν.

Πτώση 16% για τα κέρδη της Barclays το τρίτο τρίμηνο

Πτώση 16% κατέγραψαν τα κέρδη της Barclays το τρίτο τρίμηνο, καθώς η αύξηση των εσόδων επιβραδύνθηκε στο τμήμα λιανικής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας της, ενώ μείωσε την καθοδήγηση για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, στέλνοντας σήμα για περικοπές του διαρθρωτικού κόστους στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,3 δισ. λίρες από 1,5 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,1 δισ. λίρες. Τα συνολικά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν 5%, στα £6,3 δισ. σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρική και επενδυτική τράπεζα της βρετανικής τράπεζας ανέφερε έσοδα 3,08 δισ. λιρών, χαμηλότερα από τα 3,24 δισ. στερλίνες που ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς οι συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά 26% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Στην εγχώρια αγορά της, η Barclays μείωσε και πάλι τις προοπτικές της για το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο φέτος σε 3,05% με 3,1%, έχοντας ήδη μειώσει αυτή την καθοδήγηση τον Ιούλιο, καθώς τα οφέλη από τα υψηλότερα επιτόκια αρχίζουν να εξασθενούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v