Πρωτοφανής κίνηση από Σι Τζινπίνγκ, επισκέφθηκε την κεντρική τράπεζα

Δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την κεντρική τράπεζα από τότε που έγινε Πρόεδρος της Κίνας, πριν από δέκα χρόνια. Η κίνηση υπογραμμίζει την εστίαση στην οικονομία.

Πρωτοφανής κίνηση από Σι Τζινπίνγκ, επισκέφθηκε την κεντρική τράπεζα

Ανευ προηγουμένου επίσκεψη στην κεντρική τράπεζα έκανε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σε μία ένδειξη εστίασης στην οικονομία.

Την πρώτη του επίσκεψη (τουλάχιστον δημόσια) στην κεντρική τράπεζα της Κίνας από τότε που έγινε πρόεδρος της χώρας πριν από μία δεκαετία έκανε ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, υπογραμμίζοντας την αυξημένη εστίαση της κυβέρνησης στη στήριξη της οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Σι, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χε Λίφενγκ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και την Κρατική Διοίκηση Συναλλάγματος στο Πεκίνο σήμερα, Τρίτη. Ο αντιπρόεδρος επισκέφθηκε επίσης το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας.

Αν και οι λεπτομέρειες των επισκέψεων δεν ήταν αμέσως σαφείς, οι κινήσεις του Σι παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές για πιθανά σήματα πολιτικής.

Ο ισχυρότερος Κινέζος ηγέτης από τον Μάο Τσετούνγκ δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στην κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με δημόσια αρχεία. Η επίσκεψή του υπογραμμίζει την πρόσφατη ρητορική του Κομμουνιστικού Κόμματος για την «κεντρική και ενοποιημένη» ηγεσία του στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι προηγούμενες τέτοιες επιθεωρήσεις πραγματοποιούνταν συχνά από τους πρωθυπουργούς ή τους αναπληρωτές τους.

Η επίσκεψή του στη ρυθμιστική αρχή συναλλάγματος στοχεύει εν μέρει στην καλύτερη κατανόηση των 3 τρισ. δολαρίων συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας, είπε μία από τις πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v