Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 4μήνου οι εξαγωγές ρωσικού αργού

Έφτασε τα 3,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα η μέση ροή τεσσάρων εβδομάδων, ενώ νέο υψηλό έτους άγγιξαν τα εβδομαδιαία έσοδα του Κρεμλίνου από τους εξαγωγικούς δασμούς.

Σε υψηλό 4μήνου οι εξαγωγές ρωσικού αργού

Οι ροές πετρελαίου της Ρωσίας ανεβαίνουν σταθερά, καθώς χαλαρώνει η συμφωνία Μόσχας-Ριάντ, ώστε να κρατηθούν βαρέλια μακριά από την παγκόσμια αγορά.

Περίπου 3,53 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα εξάγονταν από τα ρωσικά λιμάνια την εβδομάδα έως τις 22 Οκτωβρίου, σημειώνοντας αύξηση 20.000 βαρελιών την ημέρα σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Αυτό αύξησε τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων σε 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, με αύξηση κατά περίπου 610.000 βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους δύο μήνες.

Το εβδομαδιαίο κέρδος αντανακλά αυξήσεις των ροών από τη Βαλτική και τον Ειρηνικό, που υπεραντισταθμίζουν τη μείωση των αποστολών από τη Μαύρη Θάλασσα.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε στις αρχές Αυγούστου ότι μέχρι το τέλος του έτους η Μόσχα θα παρατείνει τους περιορισμούς στις εξαγωγές κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα κάτω από τον μέσο όρο Μαΐου-Ιουνίου. Οι υπολογισμοί του Bloomberg δείχνουν ότι οι αποστολές μέσω λιμανιών θα αφορούν τώρα περίπου 3,28 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Ο μέσος όγκος τεσσάρων εβδομάδων αυξάνεται σε σχέση με τον στόχο μειωμένων αποστολών από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τον κατά περίπου 220.000 βαρέλια την ημέρα.

Η αύξηση των όγκων έδωσε ώθηση στα εβδομαδιαία έσοδα του Κρεμλίνου από τους εξαγωγικούς δασμούς, που άγγιξαν νέο υψηλό για το έτος, ενώ ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε για 12η συνεχόμενη εβδομάδα, θέτοντας νέο υψηλό για την περίοδο από τα μέσα Ιανουαρίου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v