Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινκ (BlackRock): Η Fed θα πρέπει να αυξήσει ξανά τα επιτόκια

Τα επιτόκια αναμένεται να μείνουν σε υψηλά επίπεδα λόγω του επίμονου πληθωρισμού, προειδοποίησε ο CEO της BlackRock, Λάρι Φινκ.

Φινκ (BlackRock): Η Fed θα πρέπει να αυξήσει ξανά τα επιτόκια

O CEO της BlackRock, Λάρι Φινκ, υποστήριξε ότι η τρέχουσα περίοδος του θυμίζει τη δεκαετία του 1970, προβλέποντας ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια ακόμα υψηλότερα. 

«Αυτό μου θυμίζει τη δεκαετία του 1970. Και το χαρακτηριστικό της δεκαετίας αυτής ήταν η εφαρμογή κακών πολιτικών. Σήμερα το χαρακτηριστικό είναι επίσης οι κακές πολιτικές και οι μεγάλες μακροοικονομικές μεταβολές» τόνισε στην Πρωτοβουλία Μελλοντικών Επενδύσεων (FII), το συνέδριο που διοργανώνεται στη Σαουδική Αραβία και είναι γνωστό ως «Νταβός της ερήμου».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Φινκ απαρίθμησε μια σειρά από πληθωριστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικοποίησης των εφοδιαστικών αλυσίδων, του λαϊκισμού και των περιορισμών στη νόμιμη μετανάστευση. Πληθωριστική ειναι, σημείωσε, και η μεγάλη άνοδος του χρέους από τα 8 τρισ. δολάρια στην αρχή του αιώνα στα 33 τρισ. δολάρια σήμερα, καθώς και η διόγκωση του ισολογισμού της Fed. 

«Οπότε ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια αναμένεται να μείνουν σε υψηλά επίπεδα» υπογράμμισε. 

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ομαλή ή ανώμαλη προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας, ο Φινκ απάντησε «τίποτα από τα δύο», αναφερόμενος στη δημοσιονομική τόνωση που συνεχίζεται να δέχεται η αμερικανική οικονομία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v