Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Παραιτείται μετά από 33 χρόνια το αφεντικό της Tesco

«Ηρθε η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσω», είπε ο 56χρονος Τζέισον Τάρι. Στη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας τον αντικαθιστά ο πρώην επικεφαλής της αντίπαλης Aldi, αλυσίδας που ποντάρει σε εκπτώσεις και προσφορές.

Βρετανία: Παραιτείται μετά από 33 χρόνια το αφεντικό της Tesco

Το αφεντικό της Tesco στη Βρετανία, o Τζέισον Τάρι, θα εγκαταλείψει την επιχείρηση τον Μάρτιο και θα αντικατασταθεί από το πρώην αφεντικό της ανταγωνιστικής Aldi στη χώρα, τον Μάθιου Μπαρνς.

Ο 56χρονος Τάρι, ο οποίος έχει περάσει 33 χρόνια στη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα ειδών παντοπωλείου, έχοντας αναλάβει έξι διευθυντικές θέσεις, είπε ότι κρίνει πως είναι «η κατάλληλη στιγμή για μένα να προχωρήσω».

Δεν έχει αποκαλύψει τι σκοπεύει να κάνει στη συνέχεια. Φημολογούνταν πως θα αντικαθιστούσε τον Ντέιβιντ Ποτς στα σούπερ μάρκετ Morrisons, αλλά η θέση πλέον καλύφθηκε από το πρώην αφεντικό της Carrefour France, τον Ραμί Μπαϊτιέ.

Ο Τάρι έχει επίσης αναφερθεί ως πιθανός νέος διευθύνων σύμβουλος για την Asda, θέση που παραμένει κενή, αν και η εν λόγω επιχείρηση διευθύνεται από τον συνιδιοκτήτη Μοχσίν 'Ισα.

«Ο Τζέισον έχει τεράστια συνεισφορά στην επιχείρησή μας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Tesco Κεν Μάρφι.

Ο ανταγωνισμός φέρνει αντιμέτωπη την Tesco με τις εκπτωτικές αλυσίδες Aldi και Lidl, οι οποίες κερδίζουν αυξανόμενο μερίδιο αγοράς καθώς οι Βρετανοί αναζητούν φθηνότερες προσφορές εν μέσω γενικευμένης κρίσης κόστους ζωής. Η Tesco ελέγχει το 27% της αγοράς παντοπωλείων στη Βρετανία, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Kantar.

Η κίνηση της Tesco να προσλάβει ένα πρώην στέλεχος της Aldi υπογραμμίζει την πρόκληση του ανταγωνισμού με αλυσίδες που ποντάρουν σε εκπτώσεις και προσφορές. Η Aldi ξεπέρασε τη Morrisons ως η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας πέρυσι.

Προ ημερών, η Tesco αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις κερδών και δήλωσε αισιόδοξη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Ο Μπαρνς έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Aldi σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, πριν γίνει συνεπικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της μητρικής εταιρείας Aldi Sud, επιβλέποντας πολλές διεθνείς επιχειρήσεις και λειτουργίες εφοδιαστικής αλυσίδας.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v