Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: To 2024 η συζήτηση για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ συμφώνησαν ότι η συζήτηση για τον πρόωρο τερματισμό των επανεπενδύσεων πρέπει να γίνει κάποια στιγμή τον χειμώνα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

EKT: To 2024 η συζήτηση για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμφώνησαν την Πέμπτη να καθυστερήσουν μέχρι τις αρχές του 2024 τη συζήτηση για τον τερματισμό των επανεπενδύσεων του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων PEPP , ενώ θα εξετάσουν το ζήτημα των ελάχιστων αποθεματικών την άνοιξη, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

Κάποιοι αναλυτές ανέμεναν ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει την Πέμπτη τη συζήτηση για το αν θα διακόψει νωρίτερα την επανεπένδυση των εσόδων από τις λήξεις ομολόγων του προγράμματος PEPP αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου ότι δεν υπήρξε καμία εξέταση του συγκεκριμένου ζητήματος στη σημερινή συνεδρίαση. 

Η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις επανεπενδήσεις ώς το τέλος του 2024, αλλά κάποιοι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν ταχθεί υπέρ ενός πρόωρου τερματισμού των επανεπενδύσεων. 

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι αξιωματούχοι συμφώνησαν την Πέμπτη ότι η συζήτηση για τον πρόωρο τερματισμό των επανεπενδύσεων πρέπει να γίνει κάποια στιγμή τον χειμώνα. 

Το πιο πολύπλοκο ζήτημα σχετικά με το ύψος των ελάχιστων αποθεματικών που είναι υποχρεωμένες να κρατούν στις αντίστοιχες κεντρικές τράπεζες της χώρας τους οι τράπεζες της ευρωζώνης θα συζητηθεί στο πλαίσιο της αναθεώρησης του λειτουργικού πλαισίου της ΕΚΤ την άνοιξη του 2024. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v