Διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας από Λεμεσό σε Γάζα προτείνει ο Χριστοδουλίδης

Πρόταση του Κύπριου προέδρου προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας από Λεμεσό σε Γάζα προτείνει ο Χριστοδουλίδης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει ότι το νησί είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως κόμβος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χριστοδουλίδης είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι υπέβαλε πρόταση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ενός «διάδρομου ανθρωπιστικής βοήθειας» που θα συνδέει το κύριο λιμάνι της Κύπρου, τη Λεμεσό, με τη Γάζα.

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε πως συζήτησε την ιδέα τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όσο και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε στο Associated Press ότι οι ηγέτες της ΕΕ «έδειξαν ενδιαφέρον» για την πρόταση.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης «ανέδειξε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως προς την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τη δημιουργία ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου μέσω της Κύπρου, πρωτοβουλία στην οποία αναφέρθηκε και κατά τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v