Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 31% για τα κέρδη της Air France-KLM, χτύπησαν ρεκόρ

Ανήλθαν στο 1,34 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Ισχυρή ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι.

Αλμα 31% για τα κέρδη της Air France-KLM, χτύπησαν ρεκόρ

Ανηφόρισαν τα κέρδη της Air France-KLM το τρίτο τρίμηνο λόγω της ισχυρής ζήτησης το καλοκαίρι, αν και ο όγκος των επιβατών ήταν πολύ χαμηλότερος από τις προβλέψεις της εταιρείας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας στο ρεκόρ του 1,34 δισ. ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η δυναμικότητα έφτασε το 94% του συγκρίσιμου τριμήνου πριν από την πανδημία το 2019 - ελαφρώς κάτω από τον στόχο της εταιρείας για  95%.

Η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψή της για τον όγκο των επιβατών για το τέταρτο τρίμηνο και ολόκληρο το έτος και ενίσχυσε τον ισολογισμό της με χρηματοδοτική συμφωνία 1,3 δισ. ευρώ με την Apollo Global Management που συνδέεται με το πρόγραμμα επιβράβευσης της Air France-KLM, Flying Blue.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6,8% στα 8,66 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η Air France-KLM, επικαλούμενη την ισχυρή καλοκαιρινή ζήτηση τόσο στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων στον Βόρειο Ατλαντικό όσο και σε κοντινότερους προορισμούς, καθώς και στη αεροπορική χαμηλού κόστους της, την Transavia. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν 8,72 δισ. ευρώ σε πωλήσεις και 1,38 δισ. ευρώ σε λειτουργικά έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v