Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Τουρκία για ενεργειακά deals ο αντικαγκελάριος Χάμπεκ

Επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο περιθώριο του Τουρκο-γερμανικού Ενεργειακού Φόρουμ. Στο επίκεντρο οικονομία, εμπορικές σχέσεις, βιομηχανία και ανανεώσιμες πηγές.

Στην Τουρκία για ενεργειακά deals ο αντικαγκελάριος Χάμπεκ

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία για σειρά επαφών, παρέθεσε δεξίωση στο Atakule, ένα από τα κτίρια-ορόσημα της Άγκυρας. Στη δεξίωση παρέστησαν οι υπουργοί Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Τουρκία Γιούργκεν Σουλτς, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία πρέσβης Νικόλαους Μέγιερ-Λάντρουτ και πολλά στελέχη του τουρκικού και γερμανικού εμπορικού κόσμου.

Στην ομιλία του στη δεξίωση, ο Χάμπεκ τόνισε ότι είχε σε βάθος συζητήσεις για οικονομικά θέματα, εμπόριο και βιομηχανία, με έμφαση στην αύξηση της ποσότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την υπέρβαση εμποδίων στις εμπορικές σχέσεις και πολλά θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

«Ήταν πολύ συγκεκριμένες συζητήσεις και έδωσαν σε μένα και στην ομάδα μου πολλά να κάνω όταν βρεθώ στη Γερμανία και πολλά να συζητήσουμε με συναδέλφους από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Χάμπεκ, αναφερόμενος στις επαφές που είχε με Τούρκους αξιωματούχους. Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα Γιούργκεν Σουλτς δήλωσε επίσης ότι είχε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση από το 2018. Ο κ. Σουλτς επεσήμανε ότι στη δεξίωση παραβρέθηκαν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι, ειδικοί και μεγάλη αντιπροσωπεία από τον επιχειρηματικό κόσμο που έφερε μαζί του ο Χάμπεκ.

Χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και η αντιπροσωπεία του έγιναν δεκτοί από τον αντιπρόεδρο Τσεβντέτ Γιλμάζ.

Ο Χάμπεκ αναμένεται να παραστεί σήμερα στο Τουρκο-γερμανικό Ενεργειακό Φόρουμ.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v