Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chevron: Κατά προτεραιότητα οι παραδόσεις αερίου στο Ισραήλ

Μετά το κλείσιμο του κοιτάσματος Tαμάρ κοντά στη Γάζα, «η ισραηλινή εγχώρια αγορά έχει προτεραιότητα εις βάρος κάποιων συμβολαίων με Αιγύπτιους πελάτες», είπε ο οικονομικός διευθυντής.

Chevron: Κατά προτεραιότητα οι παραδόσεις αερίου στο Ισραήλ

Η Chevron προμηθεύει με αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία από κοιτάσματα  στη Μεσόγειο Θάλασσα ακόμη και μετά το κλείσιμο του βασικού κοιτάσματος Tαμάρ, αφού ξέσπασε η σύγκρουση με τη Χαμάς, γράφει το Bloomberg.

Αυξήθηκε η παραγωγή από το κοίτασμα Λεβιάθαν της Chevron, για να συμβάλει στη μείωση της απώλειας 1 δισ. κυβικών ποδιών την ημέρα από το Tαμάρ, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Pierre Breber. Το Tαμάρ βρίσκεται στα ισραηλινά ύδατα, περίπου 12 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, και έκλεισε με κυβερνητικές εντολές λίγο μετά τη φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Η ισραηλινή εγχώρια αγορά έχει προτεραιότητα», είπε ο Breber. «Συνεχίζουμε να προμηθεύουμε πελάτες στην Ιορδανία, όπως και μέρος των αιγυπτιακών συμβολαίων, αλλά όχι όλα τα συμβόλαια για τους Αιγύπτιους πελάτες μας».

Εάν το Tαμάρ παραμείνει κλειστό μέχρι το τέλος του έτους, η συνολική παγκόσμια παραγωγή της Chevron θα μειωθεί κατά περίπου 1%, είπε ο Breber.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v