Ο Σάντσεθ υπέρ της καταλανικής αμνηστίας

Υπερασπίζομαι την αμνηστία γιατί είναι προς το συμφέρον της Ισπανίας, διαμήνυσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος ελπίζει να κερδίσει τη στήριξη των κομμάτων της Καταλονίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Σάντσεθ υπέρ της καταλανικής αμνηστίας

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε το Σάββατο ότι τάσσεται υπέρ της χορήγησης αμνηστίας σε όσους εμπλέκονται στην αποτυχημένη εκστρατεία του 2017 για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. 

«Η Καταλονία είναι έτοιμη για πλήρη επανένωση. Αντιπρόσωποι άνω του 80% των Καταλανών στηρίζουν αυτό το μέτρο» τόνισε ο Σάντσεθ σύμφωνα με το Politico. 

«Και για τους ίδιους λόγους, στο όνομα της Ισπανίας, προς το συμφέρον της Ισπανίας, προς την υπεράσπιση της συνύπαρξης των Ισπανών, υπερασπίζομαι σήμερα την αμνησία στην Καταλονία για τα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη δεκαετία» ανέφερε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός. 

Ο Σάντσεθ παρουσίασε τη χορήγηση αμνηστίας ως «τον μόνο τρόπο» για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού. 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σάντσεθ υπέγραψε την Τρίτη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το ακροαριστερό κόμμα Sumar, με αρχηγό τη Γιολάντα Ντίαζ. Αλλά η συμφωνία αυτή δεν είναι αρκετή για την εξασφάλιση πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Ο Σάντσεθ ελπίζει ότι αν ταχθεί υπέρ της αμνηστίας θα κερδίσει τη στήριξη των κομμάτων της Καταλονίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v