Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών $3 δισ. από την HSBC

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 7,7 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο. Υπολείπονταν των 8,1 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ανεβάζει τα μπόνους για κάποιο προσωπικό.

Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών $3 δισ. από την HSBC

Η HSBC ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφού ανέφερε κέρδη που δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα κόστη αυξήθηκαν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο ανέφερε κέρδη προ φόρων 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο. Υπολείπονταν των 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους λόγω των υψηλότερων δαπανών τεχνολογίας και των πληρωμών που σχετίζονται με την επίδοση. Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τα μπόνους επίδοσης για κάποιο προσωπικό, με αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος. Η κίνηση έρχεται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά σχέδια για κατάργηση του ανώτατου ορίου στα μπόνους για τους τραπεζίτες, προχωρώντας τα σχέδια που παρουσίασε η κυβέρνηση της Λιζ Τρας πέρυσι.

Η επαναγορά μετοχών της τράπεζας θα ξεκινήσει σύντομα και θα μειώσει τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

«Έχουμε ανακοινώσει τρεις επαναγορές μετοχών το 2023, συνολικού ύψους έως και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και τρία τριμηνιαία μερίσματα που ανέρχονται σε 0,30 δολάρια ανά μετοχή», ανέφερε στη δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn. «Αυτό υπογραμμίζει τη σημαντική ικανότητα διανομής που έχουμε, παρόλο που συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v