Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε ναυπηγείο στην Οδησσό

Από την επίθεση προκλήθηκε φωτιά η οποία ωστόσο κατασβέστηκε, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Δύο τραυματίες. Ζημιές στο διοικητικό κτίριο και στον εξοπλισμό.

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε ναυπηγείο στην Οδησσό

Ο κυβερνήτης της νότιας περιοχής της Οδησσού στην Ουκρανία ανέφερε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές από επίθεση με ρωσικό πυραύλο σε ναυπηγείο.

«Το πρωί, Ρώσοι τρομοκράτες επιτέθηκαν στην περιοχή της Οδησσού με πυραύλους. Ο εχθρός στόχευσε ένα ναυπηγείο», είπε ο Oleh Kiper μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Η επίθεση προκάλεσε φωτιά, η οποία έσβησε γρήγορα από διασώστες. Το διοικητικό κτίριο και ο εξοπλισμός του υπέστησαν ζημιές», σύμφωνα με ανάρτηση.

 

Η πυραυλική επίθεση έγινε μετά τις ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές στη νότια, κεντρική και βόρεια Ουκρανία με drones.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στο Telegram ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 12 ρωσικά drones και δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας.

«Και οι 14 εναέριοι στόχοι του εχθρού καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, ειδικότερα εντός των περιοχών Μικολάιφ, Χερσώνας, Κιρόβοχραντ, Τσερκάσι, Ζίτομιρ, Χμελνίτσκι και Ντνίπρο», σύμφωνα με τον στρατό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v