Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελ-Εριάν: Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς αυξάνει τα ρίσκα για παγκόσμια οικονομία

Όσο περισσότρο διαρκεί η σύγκρουση τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να μετατραπεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση με επιπτώσεις στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

Ελ-Εριάν: Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς αυξάνει τα ρίσκα για παγκόσμια οικονομία
O Μοχάμεντ Ελ Εριάν, πρόεδρος του Queens’ College στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και σύμβουλος των Allianz και Gramercy

Καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς εισέρχεται στην τέταρτη εβδομάδα, τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία αυξάνονται, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν. 

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, υποστήριξε ότι όσο περισσότρο διαρκεί η σύγκρουση τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να μετατραπεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση με επιπτώσεις στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές. 

«Όσο περισσότερο διαρκέσει αυτή η σύγκρουση, τόσο πιθανότερο είναι να εξαπλωθεί» υπογράμμισε ο Ελ-Εριάν στο CNBC. «Όσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εξάπλωσης, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος μετάστασης στον υπόλοιπο κόσμο στην οικονομία και στον χρηματοοικονομικό τομέα» πρόσθεσε. 

Ο Ελ-Εριάν ανέφερε ότι μια τέτοια μετάσταση θα διόγκωνε τα ήδη μεγάλη προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της αναιμικής ανάπτυξης, του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και του κατακερματισμού των αγορών. 

«Η σύγκρουση αυτή, κατά κάποιον τρόπο, μεγεθύνει όλες τις προκλήσεις που προϋπήρχαν και ήταν ήδη σημαντικές» σημείωσε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v