Τσίμπησε η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, σε τριμηνιαία βάση. Η άνοδος είναι χαμηλότερη από το αναθεωρημένο 0,6% του δεύτερου τριμήνου, αλλά σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

Τσίμπησε η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο

Μικρή ανάπτυξη κατέγραψε η γαλλική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, παρέχοντας κάποια στήριξη στη ζώνη του ευρώ που είναι αντιμέτωπη με τα υψηλότερα επιτόκια και την παρατεταμένη μεταποιητική αδυναμία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ αυξήθηκε κατά 0,1% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο σε τριμηνιαία βάση. Η άνοδος είναι χαμηλότερη από το αναθεωρημένο 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά είναι σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες.

Οι αριθμοί έρχονται αφότου η Γερμανία ανέφερε μια μικρή πτώση του ΑΕΠ που μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας ύφεσης. Για την ήπειρο στο σύνολό της, η εικόνα είναι ανάμεικτη. Ενώ η Ισπανία και το Βέλγιο κατέγραψαν επεκτάσεις, η Αυστρία και η Ιρλανδία συρρικνώθηκαν. 

Η Γαλλία επέδειξε ανθεκτικότητα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, εν μέρει χάρη στις ισχυρές εξαγωγές. Όμως, το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στο εξωτερικό μειώθηκαν σημαντικά, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v