Σούνακ: Η Βρετανία να προετοιμαστεί για τρομοκρατική επίθεση!

Στη συνεδρίαση Cobra, της επιτροπής έκτακτης ανάγκης, ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε να πραγματοποιηθούν «ασκήσεις για να προσομοιώσουν την απάντησή μας σε πιθανά σενάρια δημόσιας τάξης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Σούνακ: Η Βρετανία να προετοιμαστεί για τρομοκρατική επίθεση!

Να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε ο Ρίσι Σουνάκ χθες 30/10/2023 από την Μητροπολιτική αστυνομία και τους επικεφαλής ασφαλείας Μ15. Στη συνεδρίαση Cobra, της επιτροπής έκτακτης ανάγκης, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να πραγματοποιηθούν «ασκήσεις για να προσομοιώσουν την απάντησή μας σε πιθανά σενάρια δημόσιας τάξης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την απελευθέρωση Βρετανών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και για την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης περίπου 200 Βρετανών υπηκόων που έχουν παγιδευτεί στη Γάζα.

Οπως επισημαίνεται στην Daily Mail , οι υπουργοί φοβούνται ότι η αύξηση της έντασης για τη Γάζα θα μπορούσε να ενισχύσει τη βία στους βρετανικούς δρόμους, με τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας να προειδοποιεί ότι η κρίση έχει ενισχύσει την απειλή της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Παιδείας Ρόμπερτ Χάλφον ο οποίος είναι Εβραίος, δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο των Times: «Πραγματικά καλωσορίζω το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υποστηρίξει αυτούς της εβραϊκής πίστης, αλλά είναι τρομακτικό όταν ακούς αυτά τα άσματα… όταν ακούς κραυγές τζιχάντ κάθε εβδομάδα στο κέντρο του Λονδίνου».

Ήδη είναι ανοικτή η συζήτηση να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύλληψης διαδηλωτών που χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενα συνθήματα η σύμβολα στις εκδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

Το επίσημο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει «ουσιαστικό», που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι «πιθανή».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v