Η Toyota επενδύει επιπλέον $8 δισ. σε εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η νέα ένεση ρευστού θα οδηγήσει τη συνολική επένδυση της Tesla στο εργοστάσιο μπαταριών, το μεγαλύτερο της εκτός ΗΠΑ, στα 13,9 δισ. δολάρια.

Η Toyota επενδύει επιπλέον $8 δισ. σε εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η Toyota θα επενδύσει επιπλέον 8 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ, καθώς η ιαπωνική εταιρεία προσπαθεί να καλύψει την απόσταση με την Tesla στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η νέα ένεση ρευστού θα οδηγήσει τη συνολική επένδυση της Tesla στο εργοστάσιο μπαταριών, το μεγαλύτερο της εκτός ΗΠΑ, στα 13,9 δισ. δολάρια. 

Θα προσθέσει επίσης ακόμα 3.000 θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το σύνολο του εργατικού δυναμικού σε πάνω από 5.000. 

Ο ιαπωνικός όμιλος ανέφερε ότι η νέα επένδυση θα επιτρέψει τη δημιουργία οκτώ νέων γραμμών παραγωγής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 10. 

Tην προηγούμενη εβδομάδα η Toyota ανακοίνωσε ότι είναι κοντά στην παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης, με ρυθμό αντίστοιχο με αυτόν των υφιστάμενων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Τον Ιούλιο η ιαπωνική εταιρεία είχε ενημερώσει ότι έχει απλοποιήσει την παραγωγή του υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των μπαταριών στερεάς κατάστασης, χαιρετίζοντας την ανακάλυψη ως ένα σημαντικό τεχνολογικό άλμα που θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τους χρόνους φόρτισης και να αυξήσει την αυτονομία.

«Τόσο για τις υγρές όσο και για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, στοχεύουμε να αλλάξουμε δραστικά την κατάσταση όπου οι τρέχουσες μπαταρίες είναι πολύ μεγάλες, βαριές και ακριβές», είχε δηλώσει τότε ο Κέιτζι Κάιτα, πρόεδρος του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τις ουδέτερες εκπομπές άνθρακα. «Όσον αφορά τις δυνατότητες, θα επιδιώξουμε να μειώσουμε στο μισό όλους αυτούς τους παράγοντες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v